Test: de beste combimagnetron

Getty Images

Ontdooien, opwarmen, bakken én grillen. Een combimagnetron is van alle markten thuis. Daarom is ook meer dan de helft van de verkochte magnetrons een combi-apparaat. De beste inbouw combimagnetron is...

de Atag CX4511D. Wie een vrijstaande wil, heeft met de Whirlpool JT469SL de beste.

Dit blijkt uit een test van de Consumentenbond. De Atag (€1275) is het apparaat met de grootste bruikbare inhoud in de test. Hij heeft een automatisch schoonmaakprogramma en een indrukwekkend aantal instellingen en programma's, aldus de testers. De magnetron heeft geen draaiplateau en is verreweg de duurste uit de test. Relatief het beste scoort dit apparaat op gebruiksgemak en schoonmaken. Het is ook een van de weinige combimagnetrons die hoger dan een zeven scoort voor alle vier de functies: ontdooien, grillen, bakken én opwarmen. Dat geldt ook voor de Bauknecht EMCHE8145PT, die voor de prestaties zelfs iets beter scoort dan de Atag. De anderen krijgen een of meer keer een lager testcijfer dan een zeven voor ontdooien, grillen, bakken of opwarmen.

Vrijstaand

De Whirlpool, de beste vrijstaande combimagnetron (€320), heeft zijn hoge testscore vooral te danken aan zijn prestaties. Voor het bakken en gelijkmatig opwarmen krijgt dit apparaat het hoogste cijfers uit de test. Het gebruiksgemak wordt minder goed beoordeeld. Schoonmaken en de zichtbaarheid van het gerecht scoren een onvoldoende.
De belangrijkste verschillen tussen vrijstaande en inbouw combimagnetrons zijn de inhoud en de prijs. Vrijstaande apparaten zijn aanzienlijk kleiner en daarmee ook goedkoper. De prestaties ontlopen elkaar niet zoveel.

Bron: www.consumentenbond.nl

Auteur 
  • Perry van Dijk