Test: de beste draadloze deurbel

Het kan handig zijn als de deurbel niet alleen in de gang, maar ook in de woonkamer, boven of waar dan ook in huis te horen is. Met een draadloze deurbel is dat eenvoudig te realiseren. Welke komt als beste uit de test?

De Tecknet WA888 is de beste optie, voor wie op zoek is naar een nieuwe draadloze deurbel. Dat meldt Testresults.nl. De Tecknet WA888 (€35) heeft een beldrukker en twee ontvangers. De deurbel heeft 52 melodieën, een instelbaar volume en een led-lichtring die oplicht als er wordt aangebeld. De belknop werkt op een batterij. De beide ontvangers steek je in het stopcontact. Dankzij de oplichtende led-lichtring is deze bel ook zeer geschikt voor mensen bij wie het gehoor achteruit gaat. Mede omdat deze deurbel in het zicht wordt geplaatst, is het uiterlijk mooi vormgegeven. Er is bovendien een keuze uit zwart en wit. Het installeren is zeer eenvoudig. De beldrukker wordt met dubbelzijdige tape bevestigd op of naast de voordeur. De twee ontvangers gaan in het stopcontact.

Batterij

Een deurbel op netstroom heeft als nadeel dat er een stopcontact in beslag wordt genomen en dat de bel niet overal in huis te plaatsen is. Een bel op batterijen heeft die nadelen niet. De Byron B501E (€26) is de beste uit de test. Zonder muren en andere obstakels heeft deze deurbel een bereik van 125 meter. Het is dus mogelijk de bel mee te nemen de tuin in. De belknop is verlicht en heeft ruimte om een naamplaatje in te steken. Het volume van de bel is instelbaar en er zijn acht verschillende melodieën. De bel wordt geleverd met één ontvanger.

 

Bron(nen):