Test: de beste kleine zoomcamera

Veel mensen hebben voldoende aan hun smartphone om kiekjes te maken. Anderen zijn iets kritischer en willen bijvoorbeeld kunnen inzoomen voor een leuke foto. Wie op zoek is naar een kleine zoomcamera, koopt het beste...

de Panasonic Lumix DMC-TZ100.

Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond. De Panasonic (€680) maakte de scherpste foto's van de ruim twintig geteste compactcamera's. De camera heeft veel functies en een groot zoombereik. De body is van hoogwaardige kunststof. De camera heeft een aanraakscherm en multifunctionele ring. De knoppen zijn goed geplaatst en de navigatie in het menu is eenvoudig. Minpuntje is dat de camera last heeft van lichtreflecties, zowel bij een lichtbron in als buiten beeld.

Inzoomen

Een belangrijk verschil tussen een smartphone en een camera is het inzoomen. Bij een smartphone is inzoomen ook mogelijk, maar in feite wordt dan de foto bijgesneden. De beeldpunten aan de zijkant van de sensor vallen weg. Een inzoomende camera blijft wel alle beeldpunten van de beeldsensor gebruiken. Nadeel is dat een camera niet zo makkelijk in een strakke broek past. Een telefoon past meestal wel.

Bron: www.consumentenbond.nl/fotocamera/beste

1 Reactie

Door Len (niet gecontroleerd) op vr, 25-11-2016 - 16:47

Al jarenlang en nog steeds super tevreden over mijn Panasonic Lumix DMC-TZ6. Het verwondert mij dus niets. Zolang als de camera het nog doet, stap ik niet over naar een nieuwer model. Ben wel benieuwd of de nieuwe opties van TZ100 zich uitbetalen t.o.v. mijn oude TZ6.