Verzekering dekt afgelast concert niet

Een annuleringsverzekering hoeft de schade niet te vergoeden als een buitenlands concert wordt afgelast door slechte weersomstandigheden. Zo'n annulering staat namelijk niet als verzekerde situatie in de polisvoorwaarden.

Dit blijkt uit een bindend advies van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening van het Kifid. Een verzekerde heeft tickets gekocht voor een concert van Andrea Bocelli in Italië. Vlak voor aanvang wordt het concert wegens slecht weer afgelast. Enkele dagen later wordt het concert alsnog uitgevoerd, maar dat is na de terugvlucht van de vrouw. Zij kan er dus niet naar toe. Thuis claimt ze de schade op haar doorlopende reis- en annuleringsverzekering, omdat er sprake is van een onverwachte gebeurtenis. De verzekering wijst de claim af.

Verzekerde schade

De Geschillencommissie heeft de polisvoorwaarden erbij gepakt en stelt dat er alleen dekking voor schade is als er sprake is van een verzekerde schade in een situatie waarbij de schade gedekt is. Annulering van een concert wegens slecht weer wordt niet genoemd als verzekerde situatie. Dus valt de schade niet onder de dekking van de verzekering. De Commissie wijst de klacht van de verzekerde daarom af.