Stelling: Ik neem een borrel als ik ziek ben

Een warme drank met tic bij griep, verkoudheid of malaise.

Warme grog met citroen, kaneel en anijs.
Getty Images

Een grog, een hot toddy of gewoon een scheut alcohol in een warme drank kan weldadig aanvoelen als je keel zeer doet en je neus vol zit. Of gewoon een lekkere citroenjenever. Zweert u er ook bij? Reageer op de stelling.

Ja, ik neem een lekkere borrel

Een warme grog van rum of cognac, citroensap, kaneel en suiker is heerlijk als je in de lappenmand zit. Vooral als iemand anders zo lief is om het voor je klaar te maken. Misschien heeft u wel een eigen huismix. Of drinkt u een Britse ‘hot toddy’ van thee, whisky en honing. Ook een gewone citroenjenever kan prettig aanvoelen. Je moet het natuurlijk niet te gek maken en er meer dan drie achteroverslaan. Maar met één warme drank met een lekkere 'tic' voel je je een stuk beter.

Nee, ik neem dat niet

Als u verkouden of anderszins ziek ben, neemt u juist geen sterke drank of warme cocktails. Alcohol is niet goed voor de weerstand. Daarbij voert het vocht af, terwijl je juist goed gehydrateerd moet blijven als je ziek bent. U neemt liever de andere ingrediënten van een grog, want die zijn samen ook een lekker drankje: thee met citroen, kaneel en suiker.

Wat vind u? Reageer!

Stelling: 'Ik neem een borrel als ik ziek ben'

Keuzen

Auteur 

Reactie toevoegen

Comment

  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Reacties

Ik neem alleen een borrel als ik niet ziek ben

ivm allergieën neem ik al jaren**Gember VERS een kleine Wiskey**ipv de epipen...
Als ik al ziek word is dit met warm warer, honing en citroen het beste medicijn👍🏼👍🏿

griepje, neem 2 zoute haring, en op de rand van het bed 2 borrels jagermeister. en dan onder de dekens.
volgende dag heel stuk opgeknapt

Als ik griep heb drink ik een fles berenburg in een dag of drie leeg en ben weer beter. Geleerd van mijn vader en een oude huisarts.

Wij doen, als het voorkomt, verkoudheid, griepje, gewoon niet echt lekker, een Paracetamol, sinasappelsap, scheut(je) cognac, of rum, of wat anders sterks in een mok, ff in de magnetron, is warm en dan opdrinken, voor dat je gaat slapen, lekker uitzweten en de volgende dag ben je een stuk opgeknapt. Helpt bij ons altijd. 😊