De hypotheekrente daalt weer (verwachting najaar 2020)

Voor eerst sinds maanden daalt de hypotheekrente weer. Dit zorgt voor nieuwe laagste tarieven, onder andere voor 10 en en 20 jaar vast.

Hypotheekrente 10 en 20 jaar vast gedaald

Sinds begin september hebben geldverstrekkers ruim 30 keer de hypotheekrente verlaagd. Het is voor het eerst in 5 maanden dat we een dergelijke renteverlaging hebben gezien.
De laagste hypotheekrente 10 jaar vast is momenteel 1,05% en voor 20 jaar vast is een rente vanaf 1,36% mogelijk. 

Opvallend: deze laagste tarieven in de markt worden aangeboden door Woonnu Hypotheken. Deze nieuwe geldverstrekker is eind augustus gestart en zet de concurrentie direct op scherp bij de lange rentevastperiodes. 

Woonnu richt zich voornamelijk op duurzaam wonen. Zo wordt een goed energielabel beloond met een korting op de hypotheekrente. Dit betekent ook dat niet iedereen in aanmerking komt voor de nieuwe laagste rentes in de hypotheekmarkt. 

Bereken hier de laagste hypotheekrente in uw situatie.

Hypotheekmarkt komt weer in beweging

De hypotheekmarkt komt weer in beweging. Dit is mede danken aan de maatregelen die de Europese Centrale Bank heeft genomen om de economische gevolgen van de coronacrisis te beperken. Een gigantisch steunpakket, dat loopt tot juni 2021, moet onder ander voorkomen dat de rente stijgt en ervoor zorgen dat geld beschikbaar blijft voor banken om uit te lenen.

Dit heeft gezorgd voor rust op de financiële markten. Banken kunnen het weer permitteren om zich te richten op de onderlinge concurrentie. We verwachten dat de komende maanden de hypotheekrente verder daalt. Een harde Brexit en tweede golf van het coronavirus kunnen echter roet in het eten gooien.

Zo profiteert u optimaal van de recent gedaalde hypotheekrente:

●    Oversluiten voordelig? Ontvang een gratis oversluitrapport.
●    Overwaarde opnemen? Bereken vrijblijvend uw mogelijkheden.