Hypotheek oversluiten: wie biedt het beste hypotheekadvies?

Een huiseigenaar kan altijd wisselen van hypotheekaanbieder, ook als het contract nog jaren loopt. Waar kunt u het juiste hypotheekadvies krijgen?

Hoe duurder, hoe beter?

De tarieven voor hypotheekadvies lopen behoorlijk uiteen. Helaas zegt het totale bedrag niets over de kwaliteit van het advies. Het is dan ook moeilijk te beoordelen welk advies het meest geschikt is.

Meerdere opties

Wel is het zo dat een onafhankelijke adviseur meer opties voorlegt dan de bank. Gemiddeld zorgt dat voor een beter beeld, omdat de huiseigenaar kan vergelijken. Daarmee is de kans op lagere hypotheekrente groter.

Ervaringen

Het beste is om te kijken hoe anderen over hypotheekadviseurs denken. Hiervoor zijn vergelijkingswebsites in het leven geroepen, zoals Geld & Recht, Independer en Advieskeuze, waarop consumenten hun mening geven over een bepaalde adviseur. 

Kennismaking

Voordat u met een bank of adviseur in zee gaat, kunt u eerst een kennismakingsgesprek plannen. Het is verstandig om duidelijke afspraken te maken over het tarief. Een tip: probeer een vast bedrag af te spreken, in plaats van een uurtarief. Een eerste gesprek is bij de meeste hypotheekadviseurs gratis, zodat u kunt kennismaken en de kwaliteit zelf kunt beoordelen.

Een hypotheek oversluiten kan op den duur honderden euro's in de maand schelen. Wat kost een gemiddeld hypotheekadvies eigenlijk?

3 Comments

Door Beun W (niet gecontroleerd) op vr, 13-4-2018 - 07:59

er zijn ook asviesburo's zoals OHAO.nl die normale kosten rekenen voor het advies en je hoeft er de deur niet eens voor uit, kunnen de banken wat van leren

Door De Beul (niet gecontroleerd) op do, 5-4-2018 - 15:16

Toen de hypothecaire rente zo laag stond, wilden wij onze hypotheek laten herzien, bij dezelfde bank, maar omdat we daarvoor 2500 € dienden te betalen, hebben we het maar gelaten. Die konden we er niet bij-lenen en daardoor niet uitvoerbaar. Ook mijn oudste zoon en schoondochter bij dezelfde bank, ook hier een bedrag bijkomend bij alle andere kosten van minstens 2500 €. dus ook niet uitvoerbaar voor hen, het zou eigenlijk veel gescheeld hebben, maar ja als je bank niet mee wilt. Nagelmackers - vroegere delta lloyd.
met vriendelijke groeten,
chantal de beul

Door Will langenberg (niet gecontroleerd) op za, 16-9-2017 - 14:32

Boetes, als je wilt oversluiten bij de ING, schandalig hoog. Boetes zouden ze moeten verbieden.
Wij wilden een kleine aflossingsvrije hypotheek oversluiten naar een normale hypotheek. De boete die we moesten betalen, was zó hoog, dat we het niet konden doen.
Bedankt ING bank, waar we altijd klant zijn geweest.