Laagste hypotheekrente duikt onder 1 procent

De laagste hypotheekrente duikt voor het eerst onder 1%. ABN AMRO komt vandaag met een extreme renteverlaging. Deze stunt zet de concurrentie op scherp.

De hypotheekrente is laag en daalt nog altijd verder. Aan een hypotheekrente onder 1% werd echter nog niet gedacht. Tot ABN AMRO ging stunten met haar hypotheekrente. De bank verlaagt haar hypotheekrente met 0,71%!

Vanaf 27 mei is bij ABN AMRO de hypotheekrente 2 jaar vast 0,99%. Het gaat om de budgetvariant met aflossing en onder NHG. Daarnaast moet een betaalpakket worden afgesloten voor huisbankkorting.

Om in aanmerking te komen voor een hypotheekrente onder 1% moet u dus aan een aantal voorwaarden voldoen:
●    De hypotheek moet minimaal annuïtair worden afgelost.
●    De hypotheek moet passen binnen de voorwaarden voor NHG (o.a. bovengrens van 245.000 euro).
●    U moet (gaan) bankieren bij ABN AMRO
●    Daarnaast heeft de budget hypotheek minder ruime voorwaarden tijdens het offerte-traject (niet kosteloos verlengen en geen renteaanpassing).

Let op: een lage hypotheekrente is mooi, maar ook de voorwaarden moeten passen bij uw situatie. Laat daarom altijd een onafhankelijke hypotheekvergelijking maken voor het beste aanbod.

ABN AMRO biedt zelfs een nog lagere hypotheekrente als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

●    Bij een hypotheeksom van 65% van de woningwaarde is de hypotheekrente 0,94%.
●    Via een werkgeverscollectief met aangesloten bedrijven komt de klant in aanmerking voor 0,2% extra rentekorting.

ABN AMRO biedt de hypotheek aan als ‘rentebedenktijd’. Klanten kunnen de hypotheekrente op elk moment vastzetten en zo anticiperen op een mogelijke rentestijging. Ondertussen profiteren ze van de lage hypotheekrente van dit moment.

De bank heeft met deze scherpe aanbieding een manier gevonden om klanten op een later moment aan zich te binden. Het is interessant om te volgen hoe de andere geldverstrekkers hierop gaan reageren. Mogelijk daalt hierdoor de hypotheekrente voor de korte rentevastperiodes.

Benieuwd naar de hypotheek mogelijkheden in uw situatie? Laat vrijblijvend een hypotheekvergelijking maken.