Lot Hypotheken mengt zich in strijd om laagste hypotheekrente

Renteverlagingen volgen elkaar op. Nu mengt ook Lot Hypotheken zich in de strijd om de laagste hypotheekrente. De nieuwkomer biedt direct de laagste 10 jaarsrente.

Renteverlagingen volgen elkaar op

Veel geldverstrekkers verlagen momenteel de hypotheekrente. Daarbij sneuvelt ook het ene na het andere renterecord. Vorige week zakte de laagste hypotheekrente 10 jaar vast voor het eerst onder 1%. Dit tarief werd door ABN AMRO op 0,99% gezet.

Ook voor de langste rentevastperiode betaalt u nu minder dan ooit. Mede door een renteverlaging van Rabobank, is de gemiddelde hypotheekrente 30 jaar vast voor het eerste onder 2% gezakt.

Lot Hypotheken mengt zich in strijd om laagste hypotheekrente

Vervolgens mengt zich een nieuwe naam in de strijd om de laagste hypotheekrente, Lot Hypotheken. De vandaag gelanceerde geldverstrekker biedt direct de laagste 10 jaarsrente en deelt deze positie nu met ABN AMRO. Waar die laatste het doet met huisbankkorting en duurzaamheidskorting, krijgt u bij Lot Hypotheken direct het laagste tarief.

De lage hypotheekrente van Lot Hypotheken is alleen beschikbaar in combinatie met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Voor een hypotheek zonder NHG is de rente van Lot Hypotheken minder interessant.

Tip: rondom de AOW-leeftijd is NHG toevoegen het overwegen waard. Met de garantie is verhuizen of oversluiten namelijk eerder mogelijk. Een NHG-hypotheek moet wel bij u passen. Zo ligt de kostengrens voor een NHG-hypotheek op 310.000 euro.

Benieuwd naar de beste keuze voor u? Als hypotheekpartner van PlusOnline hebben we veel ervaring met het bieden van hypotheekoplossingen voor ouderen. Bereken vrijblijvend uw mogelijkheden voor aankoop of oversluiten.