Overwaarde verzilveren met de Levensrente hypotheek

Getty Images

Een tijdje terug heeft a.s.r. de WelThuis Levensrente hypotheek geïntroduceerd. Het is een interessante aanvulling op het groeiende assortiment verzilverproducten.

Overwaarde verzilveren is populair

Met de verzilver- of opeethypotheek spelen geldverstrekkers in op de groeiende groep senioren die hun overwaarde willen opnemen. Bij een reguliere verhoging is de hypotheek vaak niet passend door strengere toetsing rondom de AOW-leeftijd. Ook is een consumptieve besteding bij verhogen niet altijd toegestaan.

Geldverstrekkers hebben verschillende financiële producten ontwikkeld, speciaal voor 'overwaarde’. Een zogenoemde verzilver- of opeethypotheek heeft ruimere acceptatienormen op basis van de werkelijke lastentoets. Daarnaast kan de vrijgekomen overwaarde vrij worden besteed.

Wat voegt de WelThuis Levensrente hypotheek

Uniek aan de WelThuis Levensrente hypotheek is dat de rente levenslang vast staat. Ook kent de hypotheek geen einddatum. Dit is een interessante propositie bij huidige de lage rentestand. 

Met dit verzilverproduct van a.s.r. kunt u tot 50% van de woningwaarde opnemen. Dit is meer dan bij andere aanbieders. U kunt de hypotheek ook gebruiken voor de aankoop van een nieuwe woning, mits de totale lening niet hoger is dan 50% van de woningwaarde. 

Mogelijk is een ander verzilverproduct geschikt beter geschikt

Maar mogelijk is een ander product voor u beter geschikt. 

De WelThuis Levensrente hypotheek is namelijk pas verkrijgbaar vanaf het moment dat beide partners de AOW-leeftijd hebben bereikt. Bij andere geldverstrekkers is verzilveren al mogelijk vanaf het moment dat één aanvrager de AOW-leeftijd heeft bereikt of zelfs vanaf 60 jaar.

Met de Levensrente hypotheek betaalt u geen aflossing, maar wel hypotheekrente. Er zijn ook verzilverproducten waarbij de rente wordt opgeteld bij de hypotheekschuld. Overwaard opnemen heeft dan geen impact op uw maandlast.

Ook wordt de overwaarde door a.s.r. in één keer gestort. Een maandelijkse storting, zoals bij andere aanbieders is niet mogelijk. Daarnaast kunt de Levensrente hypotheek niet meenemen bij verhuizen. Er zijn verzilverproducten op de markt met een verhuisregeling.

Zo heeft u een idee waar u rekening mee moet houden als u overwaarde wilt verzilveren. 

Bent u benieuwd naar uw mogelijkheden en welk verzilverproduct bij u past? Start vrijblijvend een berekening. 
 

Auteur 
  • Roel van Oirschot