Test: de beste hypotheek

De huizenmarkt trekt weer aan, dus ook de vraag naar hypotheken neemt weer toe. De beste annuïteiten, lineaire en spaarhypotheken worden aangeboden door Centraal Beheer, Rabobank en Woonfonds.

Dat blijkt uit het Special Item Hypotheken van MoneyView. Bij de drie verschillende hypotheekvormen van deze drie aanbieders kan jaarlijks twintig procent van de oorspronkelijke hoofdsom boetevrij worden afgelost. Ook is het mogelijk om boetevrij af te lossen bij het overlijden van een partner als deze geen medeschuldenaar is. De maximale hoogte van een overbruggingskrediet bij een onverkocht pand is 85 tot 90 procent van de marktwaarde van de woning.

Prijs

MoneyView beoordeelde de 59 annuïteiten, 52 lineaire en 39 spaarhypotheken niet alleen op voorwaarden, maar ook op prijs. Acadium Bastion is de enige hypotheekverstrekker die bij alle drie de hypotheekvormen (annuïteit, lineair en spaar) als voordeligste uit de bus komt. Argenta en Munt Hypotheken zijn bij de annuïteiten en lineaire hypotheek ook de voordeligste, terwijl bij de spaarhypotheken Nationale-Nederlanden en Rabobank mede als voordeligste uit de test komen.

Moneyview