Dit vergeten mensen vaak als ze op vakantie gaan

Vakantie is bedoeld om tot rust te komen, even lekker er tussenuit. Maar zonder voorbereiding vergeet je dingen of loop je handige informatie mis. Hier moet je aan denken.

Meest vergeten dingen

Iedereen zegt onderweg naar de vakantiebestemming weleens: 'Volgens mij ben ik iets vergeten.' REIZEN Magazine, het reisblad van de ANWB, vroeg haar lezers wat zij het vaakst vergeten mee te nemen op vakantie. Daar rolde een top 10 uit. Een lijstje om te onthouden.

1. Opladers voor elektronische apparatuur
2. Verloopstekkers voor stopcontacten
3. Zonnebrandcrème
4. Tandenborstel
5. Zonnebril
6. Schaartje
7. Wc-papier
8. Verbandtrommel
9. Foto- en/of videocamera
10. Geneesmiddelen

Apps downloaden

Tegenwoordig is er voor bijna alles wel een app. Zo ook voor de voorbereiding op je vakantie. Denk aan apps met actuele verkeersinformatie, tolwegen en weersvoorspellingen. Het is handig om deze apps van tevoren te downloaden, zodat je ze alleen nog maar hoeft op te starten als je ze nodig hebt.

Er bestaan ook apps die juist tijdens je vakantie van pas komen, bijvoorbeeld tijdens je zoektocht naar mooie musea of een goed restaurant; een top vijf.

Besparen

Een vakantie kost al geld. Iedereen wil besparen op de randzaken. Als je met de auto op vakantie gaat, is het verstandig om informatie in te winnen over goedkope plekken om te tanken. Let op, de brandstofnamen verschillen per land (een overzicht). Daarnaast kun je wellicht besparen op je reisverzekering, want die is niet altijd nodig.

Paspoort

Op sommige vakantiebestemmingen wordt gevraagd om je identiteitsbewijs achter te laten. Die dient dan als een soort borg. Is dat vragen om problemen of kan het geen kwaad? En wat zijn de alternatieven? Plus schreef er eerder over.

Internet in het buitenland

Als je internet, ofwel netwerkverbinding, op je telefoon aan laat staan op vakantie, kan dat tot hoge kosten leiden (dit zijn de grootste valkuilen). Het kan handig zijn om ter plekke een prepaid-simkaart te kopen, een wifi-hotspot aan te maken en internetgebruik te beperken. Lees hier alle tips!

Bron ANWB