55-plussers profiteren massaal van de lage hypotheekrente

Nu de hypotheekrente nog verder is gedaald, bereikt het aantal 55-plussers dat de hypotheek oversluit recordhoogten. Maar hoelang nog? Zo kunt u snel profiteren.

De gedaalde hypotheekrente heeft vorig jaar voor een recordaantal aan hypotheekaanvragen gezorgd. Een belangrijk deel daarvan kwam van 55-plussers die de hypotheek oversluiten, namelijk 38% in het laaste kwartaal. Deze groep oudere oversluiters groeide met 23% het hardst, ten opzicht van het kwartaal ervoor, aldus de hypotheker.

Laagste punt hypotheekrente bereikt

Deze trend lijkt nog niet voorbij. Een lage kapitaalmarktrente en toegenomen concurrentie tussen banken drukken de hypotheekrente begin 2021 naar een nieuw laagterecord. Zo daalde de laagste hypotheekrente 20 jaar vast naar 1,12%. 

Het zwaartepunt van deze nieuwe ronde renteverlagingen lag in februari, toen banken soms meerdere keren per week de rente verlaagde. Inmiddels loopt de kapitaalmarktrente weer op en lijkt het laagste punt voor de hypotheekrente bereikt.

Oversluiten vaker voordelig

Dit is goed nieuws voor huizenbezitters die vorig jaar de hypotheek niet hebben overgesloten. Zij krijgen opnieuw de kans om te profiteren van de lage rentestand. 

En omdat de hypotheekrente nog lager staat dan vorig jaar en de einde rentevastperiode weer dichterbij is, is oversluiten vaker voordelig.

Heeft u uw WOZ-beschikking al ontvangen? Ook een hogere WOZ-waarde kan aanleiding zijn om weer eens naar uw hypotheek te kijken. Met een lagere hypotheek in verhouding tot de woningwaarde komt u mogelijk in een lagere risicoklasse. Dit geeft toegang tot de laagste hypotheekrentes in de markt

Bereken hier of oversluiten voor u voordelig is en wat u besparing wordt.