De beste televisie van 39-43 inch

Hoe ver je van het scherm af zit, bepaalt hoe groot het scherm moet zijn. De meeste mensen vinden een afstand van 2,4 de beelddiagonaal van de tv het meest comfortabel. Welke tv moet u kopen?

De Consumentenbond testte een aantal tv's onder meer op beeldkwaliteit, geluidskwaliteit en gebruiksgemak. Er passeerden zo'n 230 verschillende tv's de revue, waarvan zo'n 40 in de populaire beeldmaat van 39 tot 43 inch. Het bedrijf LG scoorde met één tv zowel in de categorie 'beste' als 'beste prijs/kwaliteitverhouding' het hoogste.

Beste uit de Test én Beste Koop: LG 43UN74006LB
Prijs: 429 euro
Testoordeel: 7,3
Beelddiagonaal: 43 inch (109 cm)
Schermtype: LCD-LED

Niet onbelangrijk: een soepel werkend smart-tv-menu met onder meer apps voor Netflix, YouTube, Disney+ en Apple TV. De afstandsbediening werkt prima. Het beeld is voorzien van behoorlijk natuurlijke kleuren en een vloeiend beeld. Het contrast is gebalanceerd, waarbij details in zowel de donkere als de lichte delen van het beeld goed zichtbaar blijven. Zeker bij 4K-beeldmateriaal met High Dynamic Range (HDR) laat de tv een fraai plaatje zien. Nog een sterk punt is de geluidskwaliteit van de interne speakers. Het geluid is helder en prettig.

Minpunten: de kijkhoek is wat aan de kleine kant, en de koptelefoon is enkel en alleen via bluetooth aan te sluiten.

Er zijn echter nog een aantal tv's die behoorlijk in de buurt komen. De volledige uitslag van de test is alleen te lezen voor betalende leden van de Consumentenbond.

Bron: Nu.nl