Is verhuizen een goed idee?

Wie weet raad

Wij wonen nu 25 jaar in ons dorp met zo’n 2000 inwoners. Twee van onze kinderen wonen en werken in de stad, hier een half uur vandaan. Ook zijn er al een paar kleinkinderen. Wij ­wonen in een op maat gesneden woning en we twijfelen of we wel of niet zullen verhuizen naar de stad. We geven veel op, maar we krijgen cultuur, winkels en de kinderen ­ervoor terug. Is dat een goed besluit? Wat raadt u ons aan?

Doen!

Wij woonden 34 jaar met veel plezier in Lochem. Maar onze dochters en twee kleinzonen woonden al jarenlang in Leiden. Na onze pensionering besloten we richting Leiden te gaan. Binnen een paar maanden voelden we ons helemaal thuis. Er is goed contact met de buren en we zijn meer betrokken bij het leven van de ­(klein)kinderen. Op zaterdag een bakkie doen met de dochters op de markt, af en toe bij elkaar eten, een nieuwe omgeving leren kennen. We genieten elke dag, verhuizen was een goed besluit.
Cees (68) en Laura (66) Speklé, Oegstgeest 

Lekker blijven zitten

U woont met kennelijk veel plezier in een op maat gesneden woning in een klein dorp met twee kinderen op slechts een half uur afstand. Dan bent u toch gek om te gaan ­verhuizen? En wilt u gaan genieten van cultuur en winkels in de stad, dan is het maar een half uur rijden om in de stad te komen. Stel dat u toch besluit te gaan ­verhuizen en uw kinderen moeten verkassen naar een ander deel van Nederland. Gaat u dan weer meeverhuizen? Mijn advies is: fijn blijven wonen in uw dorp.
Paul Zaal (74), Ede 

Gouden greep 

Wij woonden dertig jaar in een klein dorp op twaalf kilometer afstand van de stad. We zijn verhuisd naar de stad omdat de voorzieningen minder werden in het dorp. En we dachten aan de toekomst, als we niet meer mobiel zouden zijn. Een gouden greep. Alles dichtbij, openbaar vervoer om de hoek. En als je met z’n tweeën verhuist, kun je ­samen weer wat opbouwen. ­Succes! 
M.J. Vooren-van den Berg (72), Tilburg 

Bijna buren

In een stad zijn buren vaak vreemden. Iedereen is aan het werk en heeft zo zijn eigen bezigheden. Wen maar eens in zo’n nieuwe omgeving. Uw kinderen wonen op een half uur rijden vanaf uw dorp. Een half uur… in mijn beleving bent u buren van elkaar. Ook cultuur en winkels zijn voor mijn gevoel vlakbij. Als ik u was, zou ik lekker in uw op maat gesneden huis blijven en voor het zien van uw (klein)kinderen en andere leuke bezigheden gewoon dat half uurtje (slechts een half uurtje) op de koop toe nemen.
Eveline van der Capellen (70), Tilburg

Wat vindt u?

Mijn beste vriendin blijkt onlangs getrouwd. Wat nu? Vrouw (56): Mijn beste vriendin en ik kennen elkaar tien jaar. Laatst zag ik op Facebook dat ze kortgeleden getrouwd is. Daar wist ik niets van. Ik heb haar een bericht gestuurd om te zeggen dat ik dat jammer vond en dat ik graag weer wilde ­afspreken. Ze reageert daar niet op. Wat nu? Ik vind het vervelend om op deze manier haar te moeten missen. Wat raadt u mij aan? 

Hebt u een advies voor deze Pluslezer? Of wilt u zelf een probleem voorleggen? Stuur uw reactie met uw volledige naam, leeftijd en woonplaats vóór 1 februari naar: Redactie Plus Magazine, Postbus 44, 3740 AA Baarn (of naar redactie@plus­magazine.nl) o.v.v. ‘Beste vriendin getrouwd’ of ‘Wie weet raad?’. Misschien staat uw brief dan binnenkort in deze rubriek.

Bron(nen):