Laat u eens verrassen door een interieurstylist

Heeft u ook weleens dat gevoel dat uw woning iets mist? Twijfelt u over de indeling van uw woonkamer, of over de kleur van de nieuwe bank? Ga dan eens praten met een interieurstylist! Dat is makkelijker én verrassender dan u denkt.

Een inrichting die perfect in harmonie is - wie wil dat niet? En als we de woonbladen doorbladeren en woonprogramma’s op tv bekijken, lijkt het allemaal zo eenvoudig te realiseren. De praktijk ziet er echter anders uit. Kleuren die toch net niet matchen, materialen die elkaar niet mooi aanvullen of een ruimte die eigenlijk een andere indeling behoeft - maar hoe dan?

Totaalbeeld

Een interieurstylist is de aangewezen persoon om u daarbij te helpen. Hij of zij kijkt met een frisse blik naar (de foto’s van) uw interieur en komt maar al te vaak met ideeën waar u nog nooit aan had gedacht. Een interieurstylist kijkt namelijk niet alleen naar de kleuren of bijvoorbeeld de plaats van de bank, maar beziet juist het totaalplaatje. Hoe valt het licht, hoe doorkruisen de zichtlijnen de ruimte, welke voorwerpen vullen elkaar aan, welke kleuren en materialen passen bij uw stijl? U krijgt praktische tips waarmee u thuis direct aan de slag kunt.

Voorbereiding

U haalt meer uit uw afspraak met de interieurstylist als u zich goed voorbereidt. Neem dus voldoende foto’s van uw woning mee, plus de plattegronden van uw huis. Bedenk ook goed wat u precies wilt bereiken: wat wilt u met uw inrichting, wat mist u precies? In dat kader is het slim om van tevoren een moodboard te maken waarop u alles plakt wat u mooi vindt: van kleuren tot kunst en van sfeerplaatjes tot natuurbeelden. U kunt zo’n moodboard ook op de tablet, telefoon of computer maken: het social medium Pinterest is daar zeer geschikt voor.

Advies voorkomt miskoop

Ook als u niet uw gehele interieur wilt veranderen, maar alleen toe bent aan bijvoorbeeld nieuwe zitmeubelen, kan een interieurstylist veel voor u betekenen. Hij kan u - met behulp van de foto’s en plattegronden die u meeneemt - goed laten zien welke modellen, materialen en kleuren goed bij de stijl en sfeer van uw interieur passen. Zo’n advies helpt u gericht op zoek te gaan en behoedt u voor een aankoop waar u later spijt van krijgt.

Gratis bij steeds meer woonwinkels

Bij een aantal grote woninginrichters kunt u tegenwoordig ook terecht voor het deskundige advies van een interieurstylist. Over het algemeen betaalt u daar niets voor, omdat de woninginrichter het ziet als een extra service voor de klant. Kijk dus zeker eens op de website van uw favoriete woonwinkel.