Pas op: tuinsetdieven actief

Er worden de laatste tijd veel tuinsets gestolen uit tuinen van mensen, met name in Roosendaal en Zeeland. De politie adviseert u om eigendommen goed op te bergen en verdachte situaties te melden.

In de maand september werd tot nu toe al elf keer aangifte gedaan. De daders zijn nog altijd spoorloos. Het gaat met name om de regio's Wilhelminadorp, Roosendaal, Grijpskerke,  ’s-Gravenpolder en Goes.

In het dorp Lepelstraat, Noord-Brabant, trof iemand in april zijn tuinmeubilair aan in een verdachte auto. De man belde meteen de politie. Er zijn drie verdachten aangehouden, twee mannen uit Vlissingen en een man uit Tholen. Maar elders worden nog altijd tuinspullen gestolen.

De politie waarschuwt als volgt:

'Zorg ervoor dat je tuinmeubilair in een afgesloten tuin staat, of opgeborgen wordt in een berging of schuur die ook af te sluiten is. Als het mogelijk is, kun je je tuinmeubilair ook aan elkaar vastmaken door er een staalkabel doorheen te trekken en die met een goed slot af te sluiten. Op die manier maak je het dieven zo moeilijk mogelijk. En dát is de bedoeling. Eén stoel is immers makkelijker mee te nemen dan bijvoorbeeld vier stoelen en een tafel die aan elkaar verbonden zijn.'

 'Denk niet: 'Het zal wel niks zijn.' Je kunt dergelijke zaken melden via 0900-8844. Bij spoedeisende situaties dien je uiteraard 112 te bellen.

Bron: Tros Opgelicht