PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Hoe hoog mag de schutting zijn?

Ik heb onenigheid met mijn buren. Nu wil ik een schutting tussen onze tuinen plaatsen; hoe hoger, hoe beter. Maar wat is wettelijk de maximale hoogte van een schutting?

Een schutting aan de achterkant en de zijkant van uw huis mag maximaal twee meter hoog zijn, tenzij er volgens gemeentelijke regels of plaatselijke gewoonte andere regels gelden. Een schutting aan de voorkant van het huis mag maximaal een meter hoog zijn. Dat geldt ook voor andere afscheidingen zoals een heg of muur.

Omgevingsvergunning

Wilt u een hogere schutting, informeer dan bij de gemeente of u een omgevingsvergunning nodig hebt. Plaatst u de schutting precies op de grens van uw tuin met die van de buren, dan is de schutting gezamenlijk eigendom en bent u samen verantwoordelijk voor het onderhoud. Zet u de schutting aan uw kant van de grens, dan bent ú eigenaar van de schutting.

Reactie toevoegen

4 Comments

Door roel (niet gecontroleerd) op di, 22-8-2017 - 14:52

dat is 1.80 uit ervaring voor en achter

Door Z. de bilt (niet gecontroleerd) op ma, 29-5-2017 - 10:21

Wij hadden eerst een lage schutting geplaatst, maar doordat de buren er blijkbaar een sport van maken om ons contineu in de gaten te houden en zich over mee te bemoeien hebben wij de schutting met een balkondoek dichtgemaakt.
Als we eerder hadden geweten dat de buren zo nieuwsgierig waren hadden we gelijk een hoge schutting geplaatst.

Door Joop de Ruiter (niet gecontroleerd) op ma, 15-8-2016 - 12:44

Bespaar je goede geld voor een dure en domme schutting. Na enige tijd komen gemoederen doorgaans tot rust. En als goede morgen en goede middag zeggen niet helpt kun je nog altijd de andere kant opkijken.

Door D.Veenis (niet gecontroleerd) op za, 6-8-2016 - 21:16

hoe zit het dan met een haag ipv een schutting? Is er verschil tussen de voor- en de achtertuin? Een coniferenhaag op de erfscheiding achtertuin? Een haagbeuken haag in de voortuin? Op eigen erf: hoever dan van de erfscheiding geplant?