Overeenkomst over woekerpolissen

Woekerpolis checken
Getty Images

De Consumentenbond, ConsumentenClaim, Wakkerpolis, Stichting Woekerpolisproces en Vereniging Woekerpolis.nl hebben een overeenkomst gesloten met verzekeraar a.s.r. over woekerpolissen. Het gaat om beleggingsverzekeringen van a.s.r. en Aegon. Met de overeenkomst is een bedrag gemoeid van 250 miljoen euro.

De komende maanden werken de betrokken partijen de praktische uitvoering uit. Daarna ontvangen gedupeerden die zich bij een claimorganisatie hebben aangemeld, bericht over wat het betekent. Een voorwaarde voor doorgang van de regeling is dat minimaal negentig procent van de deelnemers akkoord gaat.

De vergoeding voor een polishouder varieert van minimaal enkele honderden euro's tot in een enkel geval tienduizend euro of meer. De regeling geldt voor bijna driehonderd verschillende producten die in de loop der jaren door a.s.r. en Aegon zijn verkocht.

Aanmelden voor de woekerpolisclaim met polissen van a.s.r. en Aegon is bij de claimorganisaties niet meer mogelijk. Dit kan nog wel voor woekerpolissen van nationale Nederlanden, Achmea, Reaal, de Goudse en andere verzekeraars. Met Allianz is al eerder een schikking bereikt.

Auteur