Aflossingsvrij is populair bij gepensioneerde oversluiters

Gepensioneerden die hun hypotheek oversluiten kiezen bijna zonder uitzondering voor een nieuwe aflossingsvrije hypotheek.

Dit blijkt uit de laatste kwartaalcijfers van het Hypotheken Data Netwerk. De helft van alle gepensioneerde oversluiters kiest momenteel voor een volledig aflossingsvrije hypotheek. Bij 34% van de hypotheekaanvragen van deze groep was het grootste leningdeel aflossingsvrij.

Het belangrijkste voordeel van een aflossingsvrije hypotheek is de lage maandlasten. Ook bent u meer flexibel door te sparen in plaats van aflossen. Het geld dat in stenen zit is minder makkelijk vrij te maken. Je hebt bijvoorbeeld een verzilverhypotheek nodig om overwaarde op te nemen.

Ruime mogelijkheden voor aflossingsvrije hypotheek

Huizenbezitters met een bestaande aflossingsvrije hypotheek, hebben nog altijd ruime mogelijkheden om opnieuw te kiezen voor aflossingsvrij. Zij behouden bijvoorbeeld het recht op hypotheekrente aftrek.

Ook kan een groot deel van de hypotheek aflossingsvrij blijven. Bij veel banken is het maximale aflossingsvrije deel 50% van de woningwaarde. Door de gestegen huizenprijs kan echter nog altijd 100% aflossingsvrij geleend worden. 

Stel de waarde van je woning is 300.000 euro en je hebt een hypotheek van 150.000 euro. Dan kun je met 50% van de woningwaarde (= 150.000 euro) 100% van de hypotheek aflossingsvrij oversluiten.

Daarnaast zijn er geldverstrekkers die soepeler omgaan met een aflossingsvrije hypotheek.

Benieuwd naar uw mogelijkheden voor een nieuwe aflossingsvrije hypotheek? Als hypotheekpartner van PlusOnline hebben we veel ervaring met het bieden van oplossingen voor 55-plussers. Bereken vrijblijvend of aflossingsvrij oversluiten voordelig is en wat uw mogelijkheden zijn.