Grotere verschillen in hypotheekrente

De verschillen tussen de goedkoopste en duurste hypotheken zijn de afgelopen maanden gegroeid. Begin dit jaar bedroeg het verschil tussen de duurste en de goedkoopste aanbieder ongeveer 0,9%. Op 1 oktober was het verschil opgelopen tot bijna 1,5%. Het gaat hierbij om rente die 10 jaar vast staat en op basis van Nationale Hypotheek Garantie.

Dit blijkt uit het Special Item Hypotheken van MoneyView. De hoogste rente schommelt al het gehele jaar rondom de 4,5%. De laagste rente was op 1 oktober 3,0%. Gemiddeld genomen daalt de hypotheekrente al geruime tijd. Begin dit jaar werd 4,1% rente betaald voor 10 jaar, inmiddels is dat gedaald naar 3,23%.

Aflossen

Sinds 2012 zijn de verschillen in rente tussen annuïteiten- en lineaire hypotheken aan de ene kant en aflossingsvrije- en spaarhypotheken aan de andere kant opgelopen. Voor 2012 waren de rente percentage gelijk, nu bedraagt het gemiddelde rentepercentage voor een annuïteitenhypotheek 3,71% tegen 3,85% voor een aflossingsvrije en 3,90% voor een spaarhypotheek.

Een hypotheek afsluiten tegen de laagste rente? Vergelijk hypotheken en kies de goedkoopste>>

Bron(nen):