PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Hypotheek oversluiten voor oudere huizenbezitters

Hypotheek oversluiten niet mogelijk voor ouderen? Juist wel! De oudere huizenbezitter heeft zelfs meer mogelijkheden om de hypotheekrente te verlagen.

Om maar meteen het belangrijkste misverstand uit de wereld te helpen: er bestaat geen maximale leeftijd voor oversluiten.

Bij oversluiten sluit u een nieuwe hypotheek met een lagere hypotheekrente. De oude hypotheek lost u af en na betaling van de boeterente, gaat u besparen. De belangrijkste voorwaarden voor de nieuwe hypotheek is dat deze betaalbaar is.

Bereken zelf uw boeterente.

De geldverstrekker controleert voor de nieuwe hypotheek of het inkomen bestendig is en voldoende hoog. Ook een inkomen uit AOW of pensioen wordt daaronder gerekend. Daarnaast wordt de hypotheek op inkomen getoetst aan de huidige hypotheeknormen.

Bereken uw maximale hypotheek onder de huidige hypotheeknormen.

Daarnaast is de oude hypotheek vaak al deels afgelost of is er vermogen opgebouwd. Hierdoor past de hypotheek ook binnen de maximale hypotheeksom in verhouding tot de woningwaarde.

De oudere huizenbezitter heeft nu zelfs meer mogelijkheden om de hypotheekrente te verlagen.

  • Door aflossen komt u mogelijk in een lagere risicoklasse en komt u in aanmerking voor een lager hypotheekrente.
  • Met een hypotheek van voor 1 januari 2013 mag u de huidige aflosvorm (onder voorwaarden) deels meenemen, ook aflosvrij.

In een aantal situaties is oversluiten, ook voor oudere huizenbezitters, niet voordelig:

  • Bij een kleine hypotheek weegt het rentevoordeel vaak niet op tegen de kosten.
  • Een lagere hypotheekrente is voor huizenbezitters met een (bank)spaarhypotheek niet voordelig.
  • Bij hoge hypotheek in verhouding tot de woningwaarde (‘top-hypotheek’) kan de overlijdensrisicoverzekering problemen geven.

Laat vrijblijvend berekenen of oversluiten voor u interessant is >>