Hypotheekrente verder gedaald

Wat is uw laagste rente?

De afgelopen maand volgden de renteverlagingen elkaar in rap tempo op. Daarbij kiest elke bank een eigen strategie. Wat is uw laagste hypotheekrente.

Renteverlagingen volgen elkaar in rap tempo op
De afgelopen maand volgden de renteverlagingen elkaar in rap tempo op. Alleen al ABN AMRO verlaagde in augustus 5 keer de hypotheekrente. Banken volgen daarmee de financiële markten. Daarnaast kiezen ze voor een eigen strategie, onder andere door bepaalde rentes sneller te laten dalen.

Trends en ontwikkelingen op de hypotheekmarkt
We schetsen het huidige hypotheeklandschap aan de hand van het hypotheekrente-overzicht.

 

De lange termijn

Bij de lange rentevastperiodes, zoals 20 of 30 jaar vast, hebben de verzekeraars en pensioenfondsen flink aan marktaandeel gewonnen. Deze grote institutionele beleggers vinden in de Nederlandse hypotheekmarkt een goed rendement voor de lange termijn, met een beperkt risico.

 

De oude school

De traditionele banken zijn juist sterk vertegenwoordigd bij de 10 jaars hypotheekrente. Kort geld kunnen banken nog relatief makkelijk aantrekken, ondanks de lage spaarrente. Dit in tegenstelling tot lange rentevastperiodes. Daar hebben banken te maken strengere balans-eisen, voortkomend uit de Basel akkoorden.

 

De nieuwkomers

Heeft u ooit van Robuust, Colibri, Tulp of Vista gehoord? Dit zijn allemaal geldverstrekkers die het afgelopen jaar zijn gestart op de hypotheekmarkt. Deze nieuwkomers bieden vaak een interessante rente voor een specifieke rentevastperiode of doelgroep.

 

De groenen

Bij een aantal geldverstrekkers krijgt u tegenwoordig korting op de hypotheekrente als uw woning duurzaam is. Dit zijn Rabobank, ABN AMRO, Vista, Attens en Nationale Nederlanden. Deze korting kan oplopen tot 0,2% als u aan de duurzaamheidseisen van de bank voldoet.

 

De rente-opslag

De opslagen die hypotheekverstrekkers hanteren voor een nieuwe aflossingsvrije hypotheek lopen verder op. Hierdoor kan het interessant zijn om te kiezen voor de annuïtaire en lineaire hypotheek in plaats van aflossingsvrij. Bereken of starten met aflossen interessant voor u is.

 

De vreemde eend

In een aantal categorieën biedt Jungo momenteel de laagste hypotheekrente. De geldverstrekker biedt hypotheken die deels gefinancierd kunnen worden middels crowdfunding. Lukt dit, dan krijgt u rentekorting. Een uniek concept, dat wel bij u moet passen.

Bereken uw laagste hypotheekrente

Wilt u een nieuwe hypotheek sluiten voor aankoop of oversluiten, dan heeft u momenteel keuze uit 39 geldverstrekkers. Welke past het beste bij u? Bereken nu online uw laagste hypotheekrente.

 

Op basis van het hypotheekbedrag, de woningwaarde en de gewenste hypotheek, ziet u direct het actuele aanbod. Start vervolgens uw hypotheekaanvraag.