Moeite met aflossen door corona

Ruim een op de drie Nederlanders verwacht dat de coronacrisis in de komende drie maanden een negatieve invloed heeft op het besteedbaar inkomen. Het maandelijks aflossen van een lening wordt daardoor nog moeilijk. Al voor de crisis had bijna een kwart van de lenende Nederlanders moeite met het maandelijks aflossen.

Dat blijkt uit een onderzoek van vergelijkingssite Pricewise. Hypotheek (39 procent), persoonlijke lening (35 procent), creditcardschuld (29 procent), roodstand (28 procent) en doorlopend krediet (26 procent) zijn de populairste lening onder de groep die moeite heeft met aflossen. Sommige hebben zelfs meer dan één lening lopen. Bijna de helft van de leners met aflossingsproblemen heeft geen idee hoe hoog de rente is. Ook heeft een even groot deel van deze groep de rente niet vergeleken met een zelfde soort lening van een andere bank.

Twaalf kredietverstrekkers hebben volgens Pricewise een betaalpauze ingelast voor de aflossing. Dat zijn ABN Amro., BNP Paribas, Defam, Findio, Freo, Ing, Interbank, Lender & Spender, Moneyou, Nationale Nederlanden, Qander en Rabobank.

Bron: www.pricewise.nl