Nieuwe ontwikkelingen voor geld lenen

De markt voor leningen is in beweging. Lenen wordt goedkoper en de mogelijkheden ruimer. We zetten de laatste ontwikkelingen voor geld lenen op een rij.

Geld lenen wordt goedkoper
Niet alleen de hypotheekrente is de afgelopen maanden gedaald. De Europese Centrale Bank probeert de bestedingen in de eurozone aan te jagen door lenen (en geld uitgeven) aantrekkelijk te maken en sparen onaantrekkelijk.

Consumenten kunnen hiervan profiteren door:

●    Een consumptieve uitgave te financieren, bijvoorbeeld een auto of een verbouwing.
●    Een bestaande (dure) lening over te sluiten of leningen samen te voegen.
●    Extra bestedingsruimte nemen: flexibel lenen en terugbetalen.

> Start hier uw aanvraag voor een lening

Ruimere voorwaarden voor geld lenen

Kredietmaatschappijen concurreren niet alleen op de leenrente, ook met ruimere voorwaarden.
●    De leeftijd waarop u een krediet kunt afsluiten is hoger geworden. ABN AMRO profileert zich sterk met leningen tot 75 jaar met een concurrerende rente.
●    Ook mag u langer doen over de terugbetaling, wat zorgt voor lagere maanlasten. Defam kwam recent met een looptijd van 15 jaar in plaats van de gebruikelijke 10 jaar.

Peer to peer lenen in opkomst

Op de kredietmarkt zien we niet zoveel nieuwe aanbieders als bij hypotheken. Qander is een nieuwe naam, maar dit betreft een naamsverandering van een bestaande maatschappij. De nieuwe concurrentie komt uit de markt voor peer-to-peer lenen. Deze ‘krediet-marktplaatsen’ zijn in opkomst. Ze brengen online particuliere leners en investeerders bij elkaar voor een goedkope lening of een goed rendement. Twee voorbeelden uit de markt zijn: Lendico en Crosslend.