PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Vaker lenen voor een auto

Nederlanders lenen dit jaar vaker geld voor een auto dan vorig jaar, maar het gemiddelde leenbedrag is iets lager. Het aantal aanvragen steeg met 32 procent, het leenbedrag daalde van gemiddeld 9.491 euro in de eerste acht maanden van 2016 tot 9.154 euro in dezelfde periode dit jaar.

Dit blijkt uit een onderzoek van de Geldshop. Ongeveer een kwart van de aanvragen voor een autofinanciering komt van een vrouw en driekwart van een man. Bij de mannen stijgt het aantal aanvragen ook sterker dan bij vrouwen. bij mannen is dat 57 procent, bij vrouwen 25 procent.

Provincies

Uitgesplitst per provincie blijken er flinke verschillen  Inwoners van Gelderland (10.672 euro) en Zeeland (9.663 euro) lenen het meest. Friezen (7.285 euro) en Utrechters (7.901 euro) lenen het minst. Mannen lenen hogere bedragen dan vrouwen. Dat is in alle leeftijdscategorieën het geval, hoewel het verschil in de leeftijdsgroep 31-40 jaar klein is. Mannen van die leeftijd lenen gemiddeld slechts 80 euro meer dan vrouwen. In de leeftijdsgroep 51-60 jaar is het verschil groot. Mannen lenen gemiddeld bijna drieduizend euro meer dan hun vrouwelijke leeftijdsgenoten.

Bron: www.geldshop.nl/duidelijk-over-lenen/actueel/nederlanders-lenen-wederom-vaker-maar-minder-voor-auto