In aflevering 10 van Myrna Plus: zorgverzekering en gezond leven

Dinsdag 8 december om 16:00 uur ziet u op RTL4 alweer de tiende aflevering van Myrna Plus. Dit tv-programma wordt gepresenteerd vanuit de studio door Myrna Goossen, en Geert Hoes maakt reportages vanaf diverse locaties in het land. Daarnaast is er iedere week een bekende Nederlander te gast. Dit keer is dat Dr. Frank van Berkum, bekend van het Dr. Frank-dieet.

Dr. Frank van Berkum

Dr. Frank van Berkum is deze week de speciale gast van Myrna. Hij is bij het grote publiek bekend geworden met het Dr. Frank-dieet. Het is inmiddels zijn missie geworden om Nederlanders bewust te maken van het belang van een gezonde leefstijl. Aan Myrna legt hij uit waarom.

Lifestyle: zorgverzekering kiezen

Iedereen boven de 18 jaar is verplicht bij een zorgverzekeraar een basispakket af te sluiten en ieder jaar kunt u overstappen van verzekeraar. Inzicht krijgen in de verschillende aanvullende verzekeringen die aangeboden worden, is niet eenvoudig. Tjangja Galdeij van Plus Magazine vertelt waar u op moet letten en heeft handige tips. Kijk voor meer informatie over een zorgverzekering voor 50plussers op www.zonior.nl.

Win kaarten voor de Nationale Gezondheidsbeurs

Van 11 t/m 14 februari is de 9de editie van de Nationale Gezondheidsbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Myrna Plus mag via Plus Magazine 50 keer 2 kaarten weggeven. Wilt u met Myrna Plus kans maken op kaarten voor de Nationale Gezondheidsbeurs, kijk dan hier!

Geld en recht: duurzaam verbouwen

Welke financiële mogelijkheden zijn er om uw huis duurzaam te verbouwen? Financieel adviseur Eva Mol van de Rabobank vertelt er meer over en ook over de Engeriebespaarlening van de overheid en de ‘nulopdemeter-woning'.

Voeding: voldoende beweging

Deze week vertelt voedingsdeskundige Inge Hendriks van Flinndal over het nut van voldoende bewegen. Bewegen is goed voor de botten, het maakt ze steviger. Voeding met calcium helpt ook om de botten sterk te houden. Ook kan een supplement ondersteuning bieden.

Gezondheid: goed horen en droog neusslijmvlies

Jenneke Huging is slechthorend. Zij vindt dat te veel mensen zich schamen om een hoortoestel aan te schaffen en dat is zonde. Je kunt je eenzaam en buitengesloten voelen als je niet goed kunt horen. Bij Specsavers kun je terecht voor een hoortest. Een tweede onderwerp dat aan de orde komt is het neusslijmvlies. Het wordt weer kouder buiten en veel mensen hebben dan weer last van een droge neus en soms zelfs korstjes in de neus. Marcel Brienne van A. Vogel is te gast en vertelt hoe dit komt, welke rol het neusslijmvlies hierbij speelt en wat u kunt doen om dit ongemak te verzachten.

Verkeersvraag van de week: win een opfriscursus

Hoe zat het ook al weer? Heeft u altijd voorrang op een rotonde? Wie gaat er voor bij een uitrit? Tijdens de uitzending wordt uw verkeeskennis getest. Ook maakt u kans om een opfriscursus te winnen.

Wonen: een nieuwe badkamervloer

Hannie en Sjoerd hebben de hulp van Geert ingeroepen. Hun badkamer kan namelijk na 20 jaar wel een opknapbeurt gebruiken. Geert stelt hen voor aan specialist Tom van Brugman en die laat ze de nieuwste trends zien: een vloer die je voeten masseert en nisjes in de badkamer; niet alleen mooi maar ook erg praktisch.

Reactie toevoegen