Kijk naar Myrna Plus aflevering 12

Het is tijd voor de twaalfde aflevering van Myrna Plus. Deze week ontvangt Myrna Harry Piekema en praat zij onder andere over leven na de behandeling van kanker en mogelijkheden om een kind te helpen bij het kopen van een huis. U kijkt toch ook? Zaterdagmiddag, RTL4, 15:30 uur!

Harry Piekema

Deze week is Harry Piekema de speciale gast. Bekend geworden bij een groot publiek als olijke AH supermarktmanager, maar dat is nu verleden tijd. Harry is te zien in de theaters met zijn voorstelling ‘Man wil trap op met lampje’ en is verassend veelzijdig. Speciaal voor Myrna zingt hij een stukje van een zelfgeschreven liedje: mooi! Wil je meer zien van Harry, kijk dan hier voor de speellijst.

Doen: stuur gratis een kaartje

In de studio is Alette Zeijlstra te gast. Zij kreeg in 2011 de diagnose kanker en is sindsdien aan het herstellen. Hoe pak je je leven weer op na de behandeling van kanker? Alette vertelt hoe zij dat probeert te doen. Ook in de studio: oncologie verpleegkundige Monique Baas. Het is belangrijk dat mensen met kanker goede psychologische zorg krijgen. Monique legt uit hoe dat in z’n werk gaat en welke stappen je kunt ondernemen als je vastloopt na de behandeling van kanker.
Steun van naasten is enorm belangrijk! Via KWF Kankerbestrijding kun je gratis een kaartje sturen om te laten weten dat je aan iemand denkt. Doen!

Lifestyle: online daten

In de nieuwe editie van Plus Magazine staat een artikel over online daten. Plus Magazine redacteur Lenny Langerveld vertelt in de studio waar je op moet letten als je via de digitale snelweg een nieuwe liefde wil vinden. Belangrijkste tip: ga de deur uit en maak een afspraak! Dat is de manier om te ontdekken of je iemand echt leuk vindt.

Geld en Recht: je kind helpen een huis te kopen

Ook deze week weer een kijkersvraag: Ik wil mijn zoon/dochter graag helpen met het kopen van een huis. Wat zijn de mogelijkheden? Financieel adviseur Jacqueline van de Spoel legt uit wat er allemaal kan. Uiteraard is schenken een optie, maar niet iedereen heeft de middelen dit te doen. Dan kun je denken aan een generatiehypotheek. Bij deze hypotheek vorm zijn de ouders aansprakelijk voor een deel van de hypothecaire lening.  Wil je meer weten, kijk dan hier voor meer info.

Lifestyle: ontspannen met Marc van der Linden

In Myrna Plus de kans om de hoogtepunten van het RTL programma ‘In de Stoel’ terug te zien. In de natuur praat Marjolein Keuning met BN’ers over stress en ontspanning. Deze week: royalty deskundige Marc van der Linden.

Sander Janson

De afgelopen 12 weken was hij de razende reporter voor Myrna Plus en speciaal voor de laatste aflevering van het seizoen komt hij even langs in de studio. Sander blikt kort terug op het seizoen en vertelt dat vooral de reis naar Malawi voor Cordaid erg veel indruk op hem heeft gemaakt.

Plus Magazine: Reneé Soutendijk en meer…

In Plus Magazine deze maand: interviews met o.a. Reneé Soutendijk, Jan des Bouvrie en Derek Bolt, online daten, hoe kies je het beste ziekenhuis, sneeuwwandelen in Tirol, de eerste column van psychiater Bram Bakker en nog veel meer…