In aflevering 11 van Myrna Plus: AOW en top 3 eilanden

Dinsdag 15 december om 16:00 uur ziet u op RTL4 alweer de elfde aflevering van Myrna Plus. Dit tv-programma wordt gepresenteerd vanuit de studio door Myrna Goossen, en Geert Hoes maakt reportages vanaf diverse locaties in het land. Daarnaast is er iedere week een bekende Nederlander te gast. Dit keer is dat Carel Kraayenhof.

Carel Kraayenhof

Deze week is Carel Kraayenhof de speciale gast van Myrna. Hij vertelt over zijn nieuwe projecten: een samenwerking met harpiste Lavinia Meijer en een nieuwe CD en theatertour ‘Hotel Victoria’.

Reizen: top 3 eilanden

Thijs Joosten, reisredacteur van Plus Magazine neemt ons deze week mee naar de mooiste eilanden van de wereld. Allemaal met een prachtige natuur en een aangenaam klimaat; perfect om de winter te ontvluchten.

Geld en recht: AOW en pensioen

Er is veel te doen over de leeftijd waarop u AOW krijgt. Financieel adviseur Eva Mol van de Rabobank legt uit waar u op moet letten, om ook op latere leeftijd voldoende inkomen te hebben. De belangrijkste tip: op tijd over nadenken!

Voeding: magnesium

Deze week vertelt voedingsdeskundige Inge Hendriks van Flinndal over het nut van magnesium. Magnesium zit in veel verschillende soorten voeding, maar omdat het voor veel verschillende processen in het lichaam noodzakelijk is, is uw voorraad snel op.

Gezondheid: een hoortest

Gemiddeld wachten mensen 7 jaar voordat ze een hoortest laten doen. Mensen schamen zich of hebben niet door dat ze minder goed horen. Audicien Cindy Egging van Specsavers zit aan tafel en geeft uitleg. Ook liep Myrna een dagje met haar mee.

Verkeersvraag van de week: win een opfriscursus

Hoe zat het ook al weer? Heeft u altijd voorrang op een rotonde? Wie gaat er voor bij een uitrit? Tijdens de uitzending wordt uw verkeeskennis getest. Ook maakt u kans om een opfriscursus te winnen.

Gezondheid: oogdruppels 

In de winter is het koud buiten en gaat in huis de verwarming aan. Beide situaties kunnen zorgen voor droge ogen. Marcel Brienne van A.Vogel is te gast om hierover te praten en uit te leggen wat u tegen droge ogen kunt doen.

Wonen: veilig douchen

Geert gaat aan de slag in de badkamer van Ruud en Helene. Nadat Helene problemen kreeg met haar evenwicht, hebben ze besloten de douche aan te passen en veiliger te maken. Met een nieuwe douchecel, mét een lage instap en antislipvloer kunnen ze weer jaren vooruit.

1 Reactie

Door peter derks (niet gecontroleerd) op di, 15-12-2015 - 07:44

de oortest van Specsavers is niet goed
ik werd voor 40 procent afgekeurt door hen
in hetr ziekenhuis zat ik voor gek
daar hoorde ik Specsavers doet dit om te verkopen.