Nostalgie! Hier had u in 2021 de meeste herinneringen aan

Getty Images

Redacteuren van Plus Magazine schrijven ieder jaar artikelen over herkenbare jeugdherinneringen. Die komen vaak tot stand in samenwerking met u! Want u deelt op onze website, facebook- of instagrampagina herinneringen over uw jeugd. Zo inspireert u ons. Bedankt daarvoor! Dit zijn de artikelen waar Pluslezers dit jaar de meeste herinneringen aan hadden.

1.    Onverwoestbaar! Gebruikt u deze spullen ook nog steeds?

Spullen moesten vroeger zo lang mogelijk meegaan, het liefst zelfs een heel leven. Dus waren ze stevig, eenvoudig en niet kapot te krijgen. Welke spullen uit dit artikel gebruikt u nog steeds?

2.    Eten van vroeger waar we nog steeds van gruwelen

In onze jeugd moest je eten wat de pot schafte en ‘lieverkoekjes werden niet gebakken’. Pluslezers herinneren zich nog maar al te goed wat ze vroeger echt helemáál niet lustten, maar toch moesten eten. De top-7 van ‘gruwelgerechten van vroeger’ ziet u hier, inclusief anekdotes.

Getty Images

3.    Kent u deze 9 poep- en piesversjes van vroeger nog?

Korte versjes waarin poep en pies de hoofdrol spelen, herhaalden we vroeger net zo lang tot onze vaders en moeders gek van ons werden. We vroegen Pluslezers via Facebook welke rijmpjes ze zich nog herinneren. Hier zetten we de 9 leukste op een rij.

4.    Dingen uit onze jeugd die nu écht niet meer kunnen

Langs de snelweg picknicken. Roken in huis en een draai om je oren op school. Het zijn allemaal zaken die we ons nu nauwelijks meer kunnen voorstellen, maar die in onze jeugd de normaalste zaak van de wereld waren. Wie weet het nog?

Getty Images

5.    Tien boeken die we als kind fantastisch vonden

Of je als kind nou helemaal niet van lezen hield, of juist iedere dag een boek in je handen had: er zijn sowieso boeken uit je jeugd die je zijn bijgebleven. Dit zijn tien kinder- en jeugdboeken waar we altijd goede herinneringen aan zullen hebben.

6.    Kinderseries van vroeger die we bijna vergeten waren

In je pyjama voor de televisie, kijkend met grote ogen en open mond. Een kinderprogramma op de buis was altijd een feestje. Swiebertje en Pipo de Clown kennen we natuurlijk, maar kunt u zich deze vijftien series ook nog herinneren?

Getty Images

 

7.    Oja! Deze 5 meisjesboeken lazen we vroeger

Uren konden we wegdromen bij boeken over schoolavonturen, warme gezinnen, gezellige vriendinnenclubjes en eerste verliefdheden. Deze vijf boeken heeft u ongetwijfeld als meisje gelezen!

8.    Deze lekkernijen stonden bij verjaardagen op tafel

De hele familie kwam op bezoek als je vroeger jarig was. Moeder was uren in de keuken bezig met zelfgemaakte hapjes en drankjes. Die werden uitgestald op een tafel in de woonkamer waar al het bezoek in een kring omheen zat. Welke van deze negen lekkernijen stonden bij u op tafel?

Getty Images

9.    15 typische uitspraken van onze (groot)ouders

We vroegen Pluslezers welke uitdrukkingen en uitspraken van hun (groot)ouders zij zich nog kunnen herinneren. De 15 meest herkenbare op een rij, inclusief anekdotes.

10.    Wie kwamen vroeger allemaal langs de deur?

Kunt u het zich nog herinneren? Vroeger kwam voor bijna iedere benodigdheid wel iemand langs. De deurbel klingelde de hele week door. Wie kwamen bij u langs de deur?  
 

Auteur 
  • Maartje Bressers