Alsnog huurtoeslag over 2020 aanvragen

In 2020 kregen 115.000 extra huishoudens recht op huurtoeslag. Niet alle huishoudens weten dat en niet alle huishoudens hebben de toeslag aangevraagd. Het is nog tot 2 september 2021 mogelijk om met terugwerkende kracht huurtoeslag aan te vragen over 2020.

Dit meldt de Woonbond. Sinds 2020 is er geen 'harde inkomensgrens' meer voor de huurtoeslag. Ook met een wat hoger inkomen kan er recht zijn op huurtoeslag. De hoogte van de toeslag loopt bij hogere inkomens geleidelijk af.

Huurders met een inkomen dat altijd net iets te hoog was voor huurtoeslag, doen er verstandig aan te checken of zij door de wetswijziging alsnog recht op huurtoeslag hebben gekregen. Ook voor huurders die vroeger ooit huurtoeslag hebben ontvangen, is het verstandig te controleren of er nu weer recht is op huurtoeslag.

Huurtoeslag wordt niet automatisch uitgekeerd. Huurders die recht hebben, moeten het zelf aanvragen. Voor de huurtoeslag over 2020 moeten zij dit voor 1 september 2021 doen. Op de site toeslagen.nl/huurtoeslag kunnen huurders een proefberekening maken om te zien of zij recht hebben op huurtoeslag.

Bron: Woonbond