Eén op de vier Nederlanders achteraf niet blij met koopwoning

Een kwart van de huizenbezitters is momenteel niet gelukkig met hun koopwoning. Dat blijkt uit een onderzoek van Kadasterdata.nl, een online platform voor woninginformatie van Nederland. Van de ruim duizend ondervraagden vindt één op de tien mensen dat ze achteraf te veel hebben betaald voor hun huis.
Vooral Drentenaren (21 procent) en Noord-Hollanders (19 procent) voelen zich bekocht. Bij Groningers is dit percentage het laagst, namelijk 5 procent.

Miskoop

Naast een te hoge aankoopprijs, vindt één op de tien ondervraagden dat de woning achteraf beter aansluit bij de woonwensen van hun partner dan bij hunzelf. Zeven procent heeft daardoor spijt van de koopwoning.

“Gezien de krapte op de woningmarkt, begrijp ik dat mensen sneller geneigd zijn concessies te doen wat betreft hun belangrijkste woonwensen. Dit hoef je echter niet met zijn tweetjes op te lossen, want in dat geval is objectief blijven enorm uitdagend. Hier kan bijvoorbeeld een aankoopmakelaar de juiste ondersteuning bieden, om zo een miskoop te voorkomen", aldus Peter Abrahamse van Kadasterdata.nl.

Bron: Kadasterdata.nl