Helft isolatiesubsidie aangevraagd

In 5 maanden tijd hebben meer dan tienduizend huiseigenaren samen dertig miljoen subsidie aangevraagd om hun huis te isoleren. Er is in totaal zestig miljoen euro subsidie beschikbaar, dus er is nog dertig miljoen beschikbaar. Bij toekenning krijgt een huiseigenaar gemiddeld twintig procent van de investeringskosten terug van twee of meer isolatiemaatregelen in huis.

Dit meldt MilieuCentraal. Uit onderzoek blijkt dat mensen vaak opzien tegen investeren in isolatie. Ze vinden het te duur, hebben te weinig geld of vinden de terugverdientijd te lang. Tegelijkertijd weten eigenaren niet goed hoeveel woningisolatie kost en schatten ze de besparing veel te laag in. Bij de besparing door spouwmuurisolatie bijvoorbeeld noemen ze vaak maar de helft van het correcte bedrag. Gemiddeld kost spouwmuurisolatie 2100 euro, de besparing is 550 euro per jaar. Vloerisolatie kost gemiddeld 1800 euro, de besparing is 210 euro per jaar.

Op de website 'Energie besparen doe je nu' staat informatie over de kosten en besparingen van isolatie. Ook is er informatie over subsidies, leningen en het energieloket in de buurt.

Bron: www.milieucentraal.nl