Meer geld geleend voor verbouwingen

In de eerste vier maanden van het jaar leenden mensen gemiddeld ruim zestienduizend euro voor een verbouwing. Een jaar eerder leenden klussers gemiddeld net geen veertienduizend euro. Dat is een groei van 17,3 procent.

Dit blijkt uit een onderzoek van Geldshop naar leningen voor verbouwingen. Het aantal leningen voor een verbouwing is met 41 procent gestegen vergeleken met vorig jaar. Flevolanders lenen gemiddeld het meest, bijna twintigduizend euro. Zeeuwen zijn met ruim dertienduizend het zuinigst. Vorig jaar leenden de Flevolanders gemiddeld aanzienlijk minder, nog geen veertienduizend. Het betekent dat het gemiddelde leenbedrag in die provincie met 45 procent steeg.

Daling

Onder veertigers is het leenbedrag het sterkst gestegen, terwijl vijftigers gemiddeld een net iets grotere lening afsluiten. Beide leeftijdsgroepen lenen gemiddeld bijna twintigduizend euro voor een verbouwing. Stellen met kinderen willen 34 procent meer lenen,  terwijl alleenstaanden zonder kinderen juist acht procent minder willen lenen. Dit is de enige daling in het hele onderzoek.

Bron: www.geldshop.nl/duidelijk-over-lenen/actueel/gewenst-leenbedrag-voor-verbouwingen-fors-gestegen-in-2017