PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Niet vergeten: controleer en vervang tijdig uw gasslang

Een gasslang van een fornuis gaat vijf tot maximaal tien jaar mee. Wanneer u niet omkijkt naar de gasslang, bestaat de kans op gevaarlijke situaties zoals een lekkage. Controleer uw slang en voorkom gevaar.

Om te kijken of uw gasslang aan vervanging toe is, kunt u de slang buigen. Wanneer er scheurtjes te zien zijn, kunt u beter een nieuwe slang kopen. Vaak staat op de slang ook de uiterste houdbaarheidsdatum aangegeven.

Koop een nieuwe

Als u de slang gaat vervangen, is het zaak om een nieuwe slang te kopen met dezelfde lengte als uw huidige. Vergeet ook niet om Teflon tape mee te nemen om de slang goed aan te sluiten op de aansluiting. Wanneer er een rubbertje in het koppelstuk van de slang zit, is het overbodig om deze tape aan te schaffen.

Aansluiten gasfornuis

Wanneer u de slang in huis heeft, kunt u uw gasfornuis aansluiten. Draai eerst de gaskraan dicht. Steek vervolgens het gas bij het fornuis aan om het resterende gas te verwijderen. Monteer daarna de nieuwe gasslang aan de gaskraan en de aansluiting van de kookplaat. Om te controleren of de slang zonder lekkage aangesloten is, kunt u gebruik maken van een beetje water met afwasmiddel. Wanneer er bellen ontstaan, weet u dat er een lek zit bij de aansluiting en dat het nog niet veilig is om te gaan koken.

Bron: deloodgieterutrecht.nl