Grote prijsverschillen hondenverzekering

Newfoundlander
Getty Images

Het ras van de hond bepaalt de premiehoogte van de dierenverzekering. Het premieverschil tussen het goedkoopste ras, de Chihuahua, en het duurste ras, de Newfoundlander, bedraag 630 euro per jaar. Het baasje van de Newfoundlander betaalt 3,67 keer zoveel als het baasje van een Chihuahua.

Dat blijkt uit een onderzoek van vergelijkingssite Overstappen.nl. De hoogte van de premie voor een hondenverzekering is afhankelijk van enkele factoren. Hoe zwaarder het dier, des te hoger de premie. Ook de algemene gezondheid van een ras speelt een rol. Sommige rassen hebben een verhoogd risico op aangeboren aandoeningen. Dat maakt de verzekering duurder. De vijf duurste rassen zijn: Newfoundlander, Mastino Napoletano, Tosa, Broholmer en Rottweiler.

Het loont om premies te vergelijken, want deze verschillen sterk tussen dierenverzekeraars. Het verzekeren van een Broholmer kost bij de ene verzekeraar 20,46 euro, bij een ander is dat 62,38 euro. Overstappen.nl wijst erop dat een duurdere verzekering niet automatisch ook een uitgebreidere dekking heeft dan een voordelige verzekering. Bovendien kan het soms ook voordeliger zijn een goedkope verzekering af te sluiten en een extra ingreep van de dierenarts uit eigen zak te betalen.

Auteur