Hypotheek oversluiten; niet alleen voor een lagere rente

De belangrijkste reden om de hypotheek over te sluiten is een lagere hypotheekrente. Oversluiten is echter op meer manieren interessant. Profiteer optimaal!

Oversluiten voor een lagere hypotheekrente

 

De hypotheek oversluiten blijft onverminderd populair. Vorig jaar steeg het aantal oversluiters met 30%. En ook in het eerste kwartaal van 2019 blijft het aantal huizenbezitters dat de hypotheek oversluit hoog.

 

De populariteit van oversluiten komt uiteraard door de historisch lage hypotheekrente van dit moment. Het verschil met de eerder vastgelegde rente is vaak groot genoeg om de kosten voor oversluiten (boeterente + afsluitkosten) terug te verdienen en de maandlast te verlagen.

 

Daarnaast werd 10 jaar geleden, op de piek van de huizenmarkt, een recordaantal huizen gekocht. Omdat de hypotheekrente toen vaak 10 jaar is vastgezet, loopt voor veel huizenbezitters dit jaar de rentevastperiode af. Zij staan voor de keuze om de hypotheek te verlengen of oversluiten.

 

Dit maakt oversluiten extra interessant

 

Naast een lagere hypotheekrente, biedt oversluiten meer kansen:

 

  • De overwaarde gebruiken: met een verhoging of verzilverhypotheek kunt u de overwaarde (deels) te gelde maken, bijvoorbeeld voor een verbouwing, energiebesparende maatregelen of schenking aan de (klein)kinderen.
  • De rente lang vastzetten: met een nieuwe lange rentevastperiode kiest u voor de zekerheid van een lage maandlast voor lange tijd.
  • Aflossingsvrije hypotheek verlengen: verleng uw hypotheek (deels) aflosvrij voor 30 jaar. Let op Box 3.
  • NHG toevoegen: kies voor extra zekerheid én rentekorting bij oversluiten onder NHG..
  • Ontevreden over uw huidige hypotheek? Sluit bijvoorbeeld uw dure beleggings-/woekerpolis of niet flexibele spaarhypotheek over.
  • Kiezen voor aflossen: naast meer zekerheid vervalt mogelijk de renteopslag, waardoor uw hypotheekrente nog lager kan.

Als u toch kosten maakt om de hypotheek over te sluiten, profiteer dan optimaal door uw hypotheek opnieuw samen te stellen. Wij hebben veel ervaring met het regelen van hypotheken voor ouderen. Ontdek vrijblijvend uw mogelijkheden en voordeel. bij oversluiten.