Hypotheek verhogen vaker zonder advies bij verduurzamen

Met het schrappen van de kennis- en ervaringstoets wil het kabinet woningverduurzaming stimuleren. Lees meer over de mogelijkheden voor extra hypotheek zonder advies.

Hypotheek verhogen zonder advies nu mogelijk

Vanaf april is het mogelijk om de hypotheek te verhogen zonder advies en kennis- en ervaringstoets. Dit geldt voor een verhoging van maximaal € 25.000,- die aantoonbaar wordt besteed aan verduurzaming van de woning, zoals gevel- of vloerisolatie, hoogrendementsbeglazing (minimaal HR++) of zonnepanelen. 

Ook moet verhoging plaatsvinden binnen vijf jaar na het afsluiten van de hypotheek die op de woning is gevestigd.

Drempel voor verduurzamen verkleinen

Normaal is een advies nodig voor het afsluiten van een aanvullende hypotheek. U kunt ook kiezen voor ‘Execution Only’. Met een kennis- en ervaringstoets wordt dan bepaald of u begrijpt welke risico’s verbonden zijn aan (het verhogen van) een hypotheek.

Met het schrappen van de kennis- en ervaringstoets wil het kabinet de drempel voor een aanvullende hypotheek bij verduurzaming verkleinen. Toch moet de geldverstrekker de klant informeren over de financiële risico’s en de kredietwaardigheid controleren.

●    Benieuwd naar uw mogelijkheden voor extra hypotheek. Bereken vrijblijvend uw mogelijkheden voor een verhoging. 
●    Heeft u overwaarde en wilt u dat opnemen. Bereken dan hier uw verzilvermogelijheden.

Meer manieren om uw wensen te vervullen

Niet iedereen zal de hypotheek kunnen verhogen zonder advies, bijvoorbeeld als uw hypotheek al even loopt of u wilt het geld anders besteden. Laat dit niet in de weg staan van uw woonwensen. 

Goed hypotheekadvies kan u namelijk ook geld besparen. Een vergelijking tussen verschillende verduurzamingshypotheken en mogelijke rentekorting helpt u de voordeligste oplossing te kiezen.

En door een verhoging te combineren met de hypotheek oversluiten, bent u mogelijk goedkoper uit. U combineert de verhoging met een besparing op uw reguliere hypotheek en betaalt maar één keer voor advies. 

Een alternatief voor de hypotheek verhogen is een lening naast de hypotheek. Deze sluit u gratis online af. Door de langere looptijd en mogelijkheid voor renteaftrek benadert consumptief lenen de maandlasten van de hypotheek bij leenbedragen tot € 25.000,-. Bekijk het actuele aanbod verbouwingsleningen.