Meer mogelijkheden voor oversluiten lening

Door uw lening(en) over te sluiten profiteert u van de lage rente van dit moment. Kiest u daarbij voor een langere looptijd, dan dalen uw maandlasten nog verder.

Profiteren van de lage rente

Oversluiten is een manier om te profiteren van de lage rente van dit moment. Dit geldt niet alleen voor het oversluiten van de hypotheek, ook de rente en voorwaarden van lopende consumptieve kredieten kunt u opnieuw vastleggen.

De afgelopen jaren is consumptief geld lenen goedkoper geworden. Zat het laagste rentetarief voor een persoonlijke lening van € 10.000,- nog op 8,3% in 2011. Inmiddels is de leenrente gedaald tot 5,1%. Door uw oude lening(en) over te sluiten naar een lagere rente, kunt u uw maandlasten flink verlagen.

Lagere maandlast door langere looptijd

Uw maandlast voor een lening is, naast de rente, ook afhankelijk van de looptijd. Immers hoe langer u mag doen over het aflossen van de lening, hoe lager uw maandlast. Bij de meeste kredietverstrekkers is de maximale looptijd van een lening 10 jaar (120 maanden).

Vorig jaar is Interbank begonnen met het verstrekken van leningen met een looptijd van 15 jaar (180 maanden). De langere looptijd van Interbank was tot deze maand exclusief beschikbaar voor het financieren van een verbouwing of restschuld.

Voorwaarden lening oversluiten ruimer

De kredietverstrekker heeft haar voorwaarden verruimd. Nu kunnen ook bestaande leningen worden overgesloten naar Interbank met een looptijd van 180 maanden, ook met een lening van een andere maatschappij.

Interbank verstrekt leningen met een lange looptijd bij een leenbedrag van minimaal € 15.000,- tot maximaal € 75.000,-. De nieuwe lening wordt getoetst op uw huidige kredietlast, in plaats van het inkomen. Als u nu uw maandlast kunt betalen, is dit dus voldoende om de lening te verstrekken.

Aandachtspunten bij een lange looptijd

  • Je lost minder snel af, dus je betaalt gedurende de looptijd meer rente.
  • Sluit geen lening met een looptijd langer dan de levensduur van het leendoel.
  • Specifiek voor het product van Interbank: boetevrij aflossen en extra krediet opnemen zijn niet mogelijk.

Lening naast hypotheek interessant

Dit maakt een lening met een looptijd van 15 jaar interessant voor een investering in uw eigen huis, bijvoorbeeld het financieren van een verbouwing of restschuld. Anders dan een hypotheek, kunt u een consumptief krediet snel en kosteloos afsluiten. Daarbij is de rente van persoonlijke lening, onder voorwaarden, fiscaal aftrekbaar.

Samen met de lagere maandlast (door de langere looptijd) maakt dit een lening naast uw hypotheek een interessante optie. Nu dus ook voor oversluiten van bestaande leningen.