Geld lenen weer goedkoper. Kunnen AOW-ers ook profiteren?

Geld lenen is weer iets goedkoper geworden. Maar kunnen AOW-ers hier ook van profiteren? Lees hoe u de nieuwe laagste rente van Nederland kunt krijgen.

Geld lenen weer goedkoper

In juli is geld lenen weer iets goedkoper geworden. Een aantal kredietverstrekkers heeft de leenrente verlaagd, waaronder het goedkoopste tarief in de markt. U kunt nu een persoonlijke lening afsluiten tegen 3,6% bij Freo en BNP Paribas. Ook Defam heeft een renteverlaging doorgevoerd en biedt nu 3.7%.

De nieuwe laagste rente van Nederland is verkrijgbaar bij een persoonlijke lening. U leent dan eenmalig een bedrag voor een consumptieve uitgave, zoals een auto of camper. Daarnaast moet de leensom minimaal € 50.000 euro bedragen. 

Kiest u voor een lager leenbedrag, dan is de rente iets hoger. Dat laatste mag natuurlijk geen reden zijn om meer te lenen dan nodig.

Kunnen AOW-ers ook profiteren van de laagste rente van Nederland?

Kredietverstrekkers hanteren een leeftijdsgrens bij geld lenen. De maximale aanvangsleeftijd voor een nieuwe lening is momenteel 74 jaar. Dit geldt alleen voor de meest ruime kredietverstrekkers en vaak tegen een hogere rente.

Findio combineert de maximale aanvangsleeftijd met een aantrekkelijke rente en is dus een interessante keuze voor geld lenen op latere leeftijd.

Bij de meeste kredietverstrekkers ligt de maximale aanvangsleeftijd onder 70 jaar. Ook kunnen aanvullende voorwaarden worden gesteld, zoals een kortere looptijd, een lager kredietlimiet of hogere leenrente. Hierdoor zijn de maandlasten van een lening op latere leeftijd vaak hoger. 

Daar staat tegenover dat een lening afsluiten gratis is. Dit maakt consumptief geld lenen tot een bedrag van € 25.000,- vaak voordelig in vergelijking met een hypotheek.

 Ook kan het interessant zijn om uw oude lening(en) over te sluiten naar een lagere maandlast. Dit is in veel gevallen gratis.