Nieuwe mogelijkheden voor inkomensaanvulling na de AOW-leeftijd

Huis hypotheek
Getty Images

Ik wil je graag attenderen op recente ontwikkelingen op het gebied van inkomensaanvulling na het bereiken van de AOW-leeftijd. Sociohypotheek heeft het verzilverproduct vernieuwd en opnieuw geïntroduceerd, wat nieuwe kansen biedt om een deel van je overwaarde te benutten voor inkomensaanvulling vanaf de leeftijd van 65 jaar. Dit werkt als volgt.

Gedurende een periode van 15 jaar ontvang je jaarlijks een vaste uitkering volgens een vastgesteld schema. Bovendien heb je de flexibiliteit om te kiezen voor een verhoogde eerste uitkering, bijvoorbeeld voor een reis, grote aankoop of schenking.

Wat Sociohypotheek uniek maakt, is dat je dit verzilverproduct kunt afsluiten naast je bestaande hypotheek bij een andere geldverstrekker.

Vaak stuiten mensen bij hun huidige bank op beperkingen wanneer ze hun overwaarde willen benutten voor inkomensaanvulling. Het overstappen naar een andere geldverstrekker zou echter nadelig zijn vanwege het verlies van de lage rente op hun huidige hypotheek.

Een tweede hypotheek bij Sociohypotheek biedt dan een oplossing. Het is belangrijk om te vermelden dat je huidige hypotheeksom niet hoger mag zijn dan € 450.000,-. Als je de hypotheek samen met een partner afsluit, moet je partner ook minimaal 65 jaar zijn.

Maar er zijn nog meer voordelen:

  • Je blijft volledig eigenaar van je woning. Dit betekent dat je zo lang als je wilt kunt blijven genieten van je eigen huis.
  • Je maandelijkse lasten blijven hetzelfde, omdat de rente wordt toegevoegd aan je hypotheekschuld. Deze rente ligt bovendien gedurende de looptijd vast. Je weet dus exact waar je aan toe bent.
  • Je hoeft je geen zorgen te maken over het verkopen van je woning met verlies dankzij de restschuldgarantie van Sociohypotheek.

Het is belangrijk om te weten dat op deze manier de overwaarde verzilveren niet voor iedereen de beste keuze is. Je moet rekening houden met een iets hogere rente in vergelijking met een reguliere hypotheek. Daarnaast is het belangrijk om te realiseren dat je hypotheekschuld door het rente-op-rente-effect zal toenemen en dat er minder overwaarde overblijft om na te laten aan je erfgenamen.

Hoeveel geld je kunt vrijmaken hangt af van factoren zoals je leeftijd, de waarde van je woning en of je nog een (kleine) bestaande hypotheek hebt bij een andere geldverstrekker

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden in jouw situatie? Laat je dan vrijblijvend informeren door een hypotheekspecialist. Ontdek hier vrijblijvend jouw verzilvermogelijkheden >>>