In aflevering 12 van Myrna Plus: beter slapen en sneeuwwandelen

Dinsdag 22 december om 16:00 uur ziet u op RTL4 de laatste aflevering van Myrna Plus. Dit tv-programma wordt gepresenteerd vanuit de studio door Myrna Goossen, en Geert Hoes maakt reportages vanaf diverse locaties in het land. De bekende Nederlander die te gast is, is Martine van Os.

Martine van Os  

In de laatste aflevering is Martine van Os de speciale gast van Myrna. Martine is elke werkdag te zien in ‘Tijd voor Max’ en presenteert het programma ‘Nooit meer alleen’, waarin ze eenzame mensen een jaar lang volgde.

Reizen: sneeuwwandelen

Deze week vertelt reisredacteur Thijs Joosten van Plus Magazine over sneeuwwandelen in plaats van het welbekende skiën of snowboarden. En waar kunt u dat nu het beste doen? Hij geeft ons een top 3 van bestemmingen.

Geld en recht: elkaar helpen

Deze week vertelt financieel adviseur Eva Mol van de Rabobank over een gratis online sociale marktplaats. Hier kunt u een hulpvraag stellen en hulp aanbieden. Ook kunt u er terecht als u hulp nodig hebt bij het uitlaten van uw hond maar ook voor hulp bij uw administratie.

Voeding: beter slapen

Voedingsdeskundige Inge Hendriks van Flinndal praat met Myrna over eten dat u beter laat slapen en geeft tips voor een goede nachtrust: het is belangrijk om overdag voldoende te bewegen en zorg ervoor dat uw slaapkamer goed donker is.

Wonen: een nieuw bed

Vaste kijker Lianne schakelde de hulp van Geert in om op zoek te gaan naar een nieuw bed. Geert laat haar zien wat er allemaal mogelijk is: van een uitstaplicht tot het nut van paardenhaar in het matras.

Verkeersvraag van de week: win een opfriscursus

Hoe zat het ook alweer? Heeft u altijd voorrang op een rotonde? Wie gaat er voor bij een uitrit? Tijdens de laatste uitzending wordt uw verkeeskennis getest. Ook maakt u kans om een opfriscursus te winnen.

Gezondheid: hersenen en bloedsomloop

Marcel Brienne van A.Vogel is te gast om te praten over het belang van een goede bloedsomloop. Een goede doorbloeding kan koude handen en voeten voorkomen en heeft ook een positieve invloed op uw geheugen. In uw hersenen zit namelijk 20% van de hoeveelheid bloed in uw lichaam.

Reizen: uitwaaien in Ouddorp

Deze week gaan Myrna en Geert op pad naar Ouddorp, dat ligt nog net in Zuid-Holland. Ze waaien uit op het strand en bezoeken deltapark Neeltje Jans in Zeeland.

1 Reactie

Door E. Gerritsen (niet gecontroleerd) op di, 22-12-2015 - 12:42

Is er door Plus ooit aandacht besteed aan kant-en-klaar speciale maaltijden? Ik ben vaker bedlegerig en de thuiszorg wil best wat in de magnetron zetten voor mij, maar daar houdt het mee op. Er zijn voor zo ver ik het weet, voor mij nergens aangepaste maaltijden beschikbaat: gluten- en lactosevrij en vegetarisch. De Spar promoot wel gluten- en lactosevrij, maar niet vegetarisch. Helaas, in deze maaltijden zijn toch glutenvolle producten gebruikt zoals maltodextrine en glucose-fructosestroop. Ik heb twee maal zo een maaltijd geprobeerd met vis en ik ben twee maal erg ziek geworden, met darmpijn en diarree die een hele dag aanhield.