Ontdek de natuur op het Blotevoetenpad

Zin in een prachtige wandeling door de natuur? Probeer eens een Blotevoetenpad! Er is er een in Twello, of ga voor het pad dat loopt door een coulissenlandschap op de grens van Friesland en Groningen boven het plaatsje Opende. U mag hem met blote voeten afleggen... maar ook gewoon uw schoenen aanhouden.

Het blotevoetenpad van Staatsbosbeheer is een heel speciaal pad. U kunt hem met blote voeten bewandelen! Dus schoenen en sokken uit. Een pad om te voelen, te ruiken, te horen en te zien. Een pad om te bungelen op een bank, te zweven tussen hemel en aarde, te mijmeren met uw benen in het water en te klimmen in de hoogste kruin. Natuur beleven: niet van buiten, maar van binnen. En het pad is gratis en altijd open!

't Blôde Fuottenpaad (zoals het officieel heet) is veilig voor kinderen. Honden zijn niet toegestaan. Het startpunt bevindt zich aan de Kale Weg. Elementen uit het landschap werden opgenomen in het plan. De Doezumertocht werd plaatselijk verbreed en aangepast, een mooi oud laantje kreeg een nieuwe rol.

Hier vindt u de routekaart.

Plus-vlogster Linda probeerde het blotevoetenpad in Twello:

In deze video alvast een sfeerimpressie: