Spaarrente laag? Tips voor een hoger rendement

Nu de spaarrente laag is en ook nog wel even laag blijft, zijn veel Nederlanders op zoek naar een hoger rendement voor hun vermogen. Voor hen hebben we een aantal tips.

Let op: dit zijn geen alternatieven voor sparen. Het rendement kan zowel positief als negatief zijn. Ook heeft elk huishouden een bedrag nodig als buffer.

Uw spaarrente verdubbelen

Recent hebben ING en Rabobank aangekondigd hun spaarrente te verlagen naar 0,3%. Spaart u nog bij een grootbank? Dit is uw kans om de spaarrente te verdubbelen. Kies voor de hoogste spaarrente van dit moment en stap eenvoudig met (een deel van) uw spaargeld over.

Sparen met voorwaarden

Door te kiezen voor ‘sparen met voorwaarden’ is een hoger rendement mogelijk. U kunt een deel van uw spaargeld tijdelijk vastzetten in een deposito. Of u kiest om maandelijks een vast bedrag te sparen. Ideaal als u spaart met een doel. Met een spaarverzekering loopt uw rendement nog verder op.

Beleggen

Met beleggen is een hogere rendement mogelijk, maar ook een laag of negatief rendement. U moet dus een risico kunnen en willen. Wel is beleggen tegenwoordig voor iedereen toegankelijk. Met eenvoudige producten voor fondsbeleggen en online brokers, maakt u van uw huiskamer een beursvloer.

Investeren in een woning

Een woning aankopen is een waardevaste investering. Met de lage hypotheekrente van dit moment zetten veel mensen deze stap. Ook is het op dit moment populair om een woning te kopen en deze vervolgens te verhuren. Laat uw hypotheekmogelijkheden berekenen.

Investeren in uw eigen woning is in veel gevallen een waardevermeerdering. Daarnaast heeft u natuurlijk zelf plezier van. Kies voor de juiste mix om een verbouwing te financieren.

Hypotheek aflossen

Door af te lossen betaalt u over een lager bedrag hypotheekrente. Omdat de hypotheekrente hoger is dan de spaarrente levert dit een voordeel op. Daarnaast kunt u door aflossen in een lagere risicoklasse komen, waardoor uw hypotheekrente kan dalen. Hier moet u op letten bij aflossen.