Top 10 best gelezen artikelen over lenen 2014

Bij welke lening betaalt u de laagste rente? En wat zijn de inkomenseisen voor huiseigenaren die een hypotheek afsluiten? Lees het antwoord op deze en andere vragen over lenen in de artikelen hieronder!

1. Hypotheek voordelig oversluiten, ook op latere leeftijd

Veel huizenbezitters denken ten onrechte dat oversluiten op latere leeftijd niet mogelijk is. We laten u zien dat oversluiten voordelig en zelfs extra interessant kan zijn. Lees het artikel!

2. Goedkoop lenen voor een verbouwing

Het is relatief goedkoop om geld te lenen voor verduurzaming van uw woning. Waar kunt u allemaal op besparen? En hoe vraagt u een Energiebespaarlening aan? Lees het artikel!

3. Huren veel duurder dan kopen

De hypotheekrente blijft dalen. Ook als de rente afgesloten wordt voor een periode van tien jaar, zijn hypotheken van rond de 3 procent mogelijk. Maar het kan nog lager. Lees het artikel!

4. Vergelijker hypotheek: de laagste rentetarieven

Wat zijn de laagste rentetarieven? Vergelijk en sluit direct af. Lees het artikel!

5. Voorrang voor senioren bij huurwoning

Senioren die vanuit een rijtjeswoning of een grote flat willen verhuizen naar een kleine woning zonder trap, krijgen in Utrecht en Nieuwegein voortaan voorrang op andere woningzoekenden, behalve op huurders met een urgentie. Lees het artikel!

6. Kwijtschelding hypotheek

"Ik heb mijn dochter - toen ze enige jaren geleden een huis kocht - een hypotheek verstrekt van €60.000. De hypotheek is ingeschreven bij het kadaster. Ik wil nu de hypotheek volledig kwijtschelden, hoe doe ik dat?" Lees het artikel!

7. Strengere inkomenseisen voor hypotheek

De inkomenseisen voor een hypotheek zullen dit jaar strenger zijn. Huiseigenaren die een hypotheek afsluiten kunnen daardoor minder lenen. Lees het artikel!

8. Geen hypotheekrenteaftrek

"Een vriendin van me vroeg me waarom zij geen hypotheekrenteaftrek krijgt terwijl ze toch een eigen huis heeft en een hypotheek op de woning. Weet u waarom?" Lees het artikel!

9. Lenen: de scherpste rente

Een lening nodig? Betaal niet onnodig veel en vergelijk hier de laagste rentes. Lees het artikel!

10. Restschuld kwijtschelden

De restschuld van een lening kan worden kwijtgescholden als de bank de lening niet had mogen verstrekken. Dit blijkt uit een uitspraak van De Geschillencommissie Financiële Dienstverlening van het Kifid. Lees het artikel!